petek, 17. september 2010

"Comeback" pred odhodom


"COMEBACK"
Točno leto bo minilo od zadnje objave na blogu. Čeprav se je zgodilo veliko trenutkov vrednih objave, žal ni bilo prave volje za pisanje. Škoda. Zapisani spomini se obdržijo dlje. Mogoče bo z novim blogom bolje. Zakaj nov? Tisti, ki ste spremljali najin blog iz potovanja po Italiji veste, da nisva objavljala fotografij. Bilo je več razlogov. Eden od njih je bil nepraktičen vmesnik za nalaganje fotografij na Siolovem blogu. Mogoče je zdaj bolje. Ne vem. Nisem preverjal. Blogger ima vmesnik, ki deluje prek Googlovega Picase. Picasa web album je enostaven in praktičen za uporabo, še posebej če nisi na domačem računalniku. Opcija je bila tudi TravelPodov TravelBlog, ki je popotniku še bolj prijazen, poleg tega pa ima vmesnik za nalaganje fotografij podoben kot Fejsbuk. Je pa manj prijazen ne veščemu uporabniku interneta, kar bi lahko povzročalo preglavice, kar nekaj najinim bralcem. Tako je ostalo pri Googlevem Bloggerju.

Razlog za ponovno bloganje
 No, razlogi so popolnoma enaki kot lansko leto. Ja res je, zopet se odpravljava na backapacking. Tokrat na Portugalsko. Ker se je lansko pisanje bloga izkazalo za zelo dobrodošlo, sva se za blog odločila tudi letos. Starši naju bodo tako lahko spremljali brez porabljanja nepotrebnih telefonskih minut, midva pa imava najine spomine tudi zapisane.

Portugalska
Zakaj na Portugalsko? Bistvo najinih potovanj je, tako kot lani, da poleg tega, da čim več vidiva, veliko pozornosti nameniva tudi hrani in vinu. Za kar je Portugalska idealna destinacija. Zaradi različnih razlogov, sva se odločila za bolj jesenski termin. Ker pa bi rada riti namočila tudi v morje,je spet Portugalska primerna, saj se temperature trenutno tam še vedno gibljejo nekje pod 30°C. Kaj vse pričakujeva od Portugalske pa mogoče v eni od naslednjih objav pred odhodom.

Kako in kdaj
Pri načrtovanju poti, sva iskala kar nekaj različnih možnosti za transfer do Portugalske. Opcija je seveda bil vlak, za kar bi porabila preveč denarja in časa. Tudi prevoz s kakšnim tovrnjakarjem je bil opcija. Nazadnje sva se odločila za letalo. Preko odličnega iskalnika letalskih povezav Skyscannerja, sva našla prevoz do Lizbone iz Benetk s prestopom v Madridu. Nazaj pa odpotujeva iz Porta preko Lyona na letališče Marco Polo v Benetke. Za povratno letalsko karto sva odštela 130€ plus 4×10€ za prtljago. Na letališče do Benetk pa tako kot lani z vlakom iz Ljubljane. Če odštejemo zadnjo noč, ko tako ali tako ne bova spala, greva samo še trikrat spat in potovanje se začne ;). Hja, eni gremo na murje eni pa na murje :)



Nazaj se vračava 10. oktobra, med tem pa bova kot prevozno sredstvo uporabljala predvsem vlak. Tako kot lani za Italijo sva tudi letos kupila InterRail OneCountrey karto, kar pomeni da za 90€ dobiva 8 potovalnih dni v enem mesecu. 

Upava, da se bova preko bloga lahko oglasila čim večkrat, seveda je to odvisno predvsem od internetnih povezav(!). Pa čim več komentirat ;)

lpG



1 komentar:

  1. Jou hellou

    Sicer z veliko zamudo, ampak vseeno HUDO!!!
    Nemst biokemije danes sem šeenkrat in bolj podrobno prebral tale blogec :). Grega, razmisel, da bi kdej napisal kakšno knjigo :)

    LP

    OdgovoriIzbriši