torek, 28. september 2010

Algarve / Lagos

Hojla, se opravicujeva za slabse javljanje zadnje dni, vendar nisva imela brezplacnega interneta!
Po tezkih mukah sva zapustila Yes hostel v Lizboni, ki nama je prirasel k srcu. Zaradi njega sva imela celo probleme, saj so se nama standardi krepko dvignili.
No kakorkoli, v soboto sva se odpravila na 5 uro dolgo voznjo, proti Lagosu, ce gledate zemljevid Portugalske je to v spodnjem levem kotu. Mestece je popolnoma turisticno, preplavljeno z upokojenimi anglezi in nemci ter studenti iz ZDA, Avstralije in Nove zelandije. Temu prmerno je tudi stevilo nocnih barov in prepevanja po ulicah ob 5ih zjutraj. Nasla sva sicer zelo poceni hostel vendar ne prevec urejen. Pa vseeno z dovolj dobro kuhinjo in vkljucenim zajtrkom. Razen seveda interneta, ki ni bil vkljucen v ceno.

Staro mestno jedro je stisnjeno v mestno obzidje, pod visokimi klifi pa so precudovite plaze, ki so se lepse kot zgledajo na fotografijah.Kljub temu da  voda ni vec nevem kaj topla sva se vseeno namocila in popoldan prelezala na plazi.

Vceraj pa sva se odpravila se na dnevni izlet na najbolj jugozahodni del Evrope. Spet lepe plaze, visoki klifi in nepredstavljivo lepi razgledi.

V tem obmorskem mestu je seveda tudi velika ribja trznica, z zelo poceni ribami, ravno pravsnjmi za najino vecerjo.

No danes pa se po 10 urni voznji (ker sva ubrala cenejso pot z regionalnimi vlaki) ze nahajava v drugem obmorskem letoviscu v centralnem delu portugalske / Figueira da Foz. Za enkrat zgleda odlicno tako, da bova tukaj vsaj 3 dni.

1 komentar: