sreda, 29. september 2010

Figueira da Foz

Kot sva omenila ze vceraj, sva mimo Lizbone prisla v centralni del Portugalske v obmorsko letovisce Figueira da Foz. Nastanila sva se v prijetnem hostlu Paintshop hostel. Zelo prijeten hostel, v lasti angleskega para, ki tukaj tudi zivita. Tako da si prakticno delimo kuhinjo in dnevno sobo. Temu primerna je tudi oprema, super kuhinja, super postelje, za 18eur sva celo dobila privatno sobo! Res je odlicno.

Ker sva vceraj prispela bolj pozno sva se odlocila da pojdeva na predlog gostiteljice v All you can eat ribjo restavracijo. Na poti do tja sva si na hitro pogledala se cudovito veckilometrsko pesceno plazo.

Po kratkem sprehodu sva se napotila v restavracijo. Kolikor hoces rib za 7,5 eura. Raj za naju. Pa se poceni pijaca. Liter vina 4,5eur. Vecerja je bila tako obilna, da sva komaj prisla nazaj do hostla.

Ceprav sva nacrtovala, bova tukaj samo spala cez dan pa bova hodila na dnevne izlete, sva zaradi res lepega kraja nacrte spremenila. Tako sva odpovedala obisk Fatime, ki velja za enega najvecjih krscanskih romarskih krajev.

Po zajtrku sva se raje odpravila na res veliko trznico, kjer so seveda imeli tudi ribice, ki bodo danes za vecerjo. Nato pa sva se odpravila na  precudovit sprehod ob obali. Da prides do obalo potrebujes dobrih pet minut hoje po pesceni plazi. Da pa sva jo prehodila se po dolgem sva potrbovala vec kot uro. Na drugi strani je "vasica" Buarcos kjer sva po nasvetu gostiteljice obiskala odlicno Gelatino italiano in jedla super sladoled :)



Ja tisto tamalo tm je Sabina.
Kopala se nisva, ceprav je cez dan vroce k pes, je voda ze kr mrzla. Atlantik pac!  Po kosilu in pocitku sva si pogledala se soncni zahod. Ja danes sva prezivela res lagodno jutri pa na daytrip v bivso prestolnico Portugalske, Coimbro. Zdej pa na tisto ribico!


Ni komentarjev:

Objavite komentar