sobota, 18. september 2010

Portugalska



Ok, kot sem omenil v prejšnji objavi bom napisal kaj pričakujeva od najinega potovanja oz. predstavil okvirni načrt kaj si želiva videti. V Torek 21. v poznih popoldanskih urah planirava pristanek v Lizboni od koder greva v najbližji hostel v območje Expa98'. Ker, so temperature morja in ozračja trenutno ugodnejše na jugu, kakšnih posebnih otoplitev pa ne pričakujeva se bova v prvih dneh privoščila malo relaksacije na južni obali Portugalske v pokrajini Algarve. Planirava nočitve v mestecu Lagos, ki je zelo blizu najbolj jugozahodne točke Evrope.
Plaža - Lagos

Nazaj v Lizbono se bova mogoče vračala preko pod UNESCO-m zaščitenega mesta Evora.
Katedrala v Evori
 Nato nekaj dni načrtujeva postanek v Lizboni, kjer si bova ogledala mesto ter morebiti še nekaj malo bolj oddaljenih točk, kot recimo Sintra, najbolj zahodno točko Evrope - Cabo da Roca, Vill Franca de Xira (bikoborbe) in še kaj.
Lizbona - območje Expa98

Cabo da Roca

Po ogledu Lizbone se bova odpravila Severno proti Portu, vmes pa verjetno nekaj dnevno potovanje po bolj ali manj znanih mestih, kot so recimo Portugalske Benetke - Aveiro.
Aveiro   
Pred ogledom Porta jo bova mahnila še bolj na sever za nekaj dni, ter trip po dolini reke Douro, ki je znana vinorodna dežela še bolj znanega Porta. Zadnje dni najinega potovanja bova preživela v Portu, kjer načrtujeva še ogled kvalifikacijske tekme za Euro2012 med Portugalsko in Dansko.
Viana do Castelo

Douro

Jej!
To so samo okvirni načrti, ki jih bova seveda sproti dopolnjevala glede na vreme, najine želje in zanimanja. Ker je portugalska zelo znana po njihovih vinih (Porto, Madeira, vinho verde...) ter dobri hrani, predvsem po ribah (polenovka), se nadejava tudi takih užitkov.




Ni komentarjev:

Objavite komentar