četrtek, 23. september 2010

Lizbona od blizu

Boa tarde!
Come esta
Midva sva super, danes sva namrec predihala lizbono po dolgem in poces. Uporabila sva 5 razlicnih javnih prevoznih sredstev (trola, dvigalo, tramvaj, hitri tramvaj in metro). zjutraj sva po odlicnem zajtrku v odlicnem hostlu sla najprej pogledat Elvador Santa Lucia, dvigalo ki ga je naredil Eifel in malo res spominja na Eiflou stolp. Nato sva si ogledala del mesta, ki je znan po nocnih zabavah, Bairro alto, ter nasla super vinoteko, ki jo nameravava obiskati danes zvecer. juhu
Elvador Santa Justa

Bairro alto lezi na enem od sedmih gricev v lizboni do njega pa peljejo 3je stajlish dvigala oz vzpenjace.
Vzpenjaca

ogledala sva si se predel BaixaChiado ter se nato vkrcala v tramvaj st28, ki nekako vozi ob najvecjih znamenitostih Lizbone.
Tramvaj 28

Odpeljala sva se do najstarejsega predela Lizbone (Alfama) in si na hitro ogledala grad Castelo de S. Jorge.
Nevem, lepa vrata

Nasla sva zakotno gostilnico, kjer malcajo lokalci in ti racun napisejo na listek ter si privoscila super juhco za en euro. In ja, najedla sva se!
En mejhen ribji prigrizek zraven piva, una juha pa ni bla za slikat, je bla sam dobra!

potem sva skocila na tramvaj ter se odpeljala v 6km oddaljen predel Belem. Od tukaj je Vasco da Gama odplul proti Indiji. Ogledala sva si nekaj res >da dol pades< stavb ter kofetkala v najvecji in najbolj pretocni kavarni kar sva jih kdaj vidla.
Mosteiro dos Jeronimos / not lezi da Gama
Torre de Belem...tist uzadej!

Nato pa sva skocila na metro, da bi si zrihtala karte za tekmo Portugalska / Danska, da vidmo tega Lepotca. Pa je zadeva cist cudna. Karte lahko kupis samo On/line in jih nato po 24 urah dvignes na sedezu nogometne zveze, kjer sva danes bila. Ker pa karte zacnejo on/line prodajat sele jutr, midva bova pa pojutrisnem (po24 urah) ze v Lagosu (5 ur stran) bova tezko prsla do kart.
Edina varianta zdej je, da jih kupva direktno na stadionu na dan ko bo tekma, se pravi 8 oktober, do takrat pa zivcki, da ne prodajo vseh.

No, ker sva bla blizu Parkqua Eduarda VII. sva si ogledala se to znamenitost. sedaj pa sva ze v hostlu, greva kuhat vecerjo.
Parque Eduardo VII. ... odspodej...
...odzgorej.

Aja, tle v lizboni je pouno semaforiziranih krozisc, pa sm mal brsku po netu pa nisem nikjer najdu video navodil kako jih prevozet. Se dobr da se ne vozva z avtom. smeh!
...

1 komentar: